Home
Forum Home Forum Home > Doe Maar > Algemeen
  Actieve onderwerpen Actieve onderwerpen
  FAQ FAQ  Doorzoek dit Forum   Registreren Registreren  Inloggen Inloggen


Nieuwe CD van Henny Vrienten!

 Beantwoorden Beantwoorden Pagina  123>
Schrijver
Bericht
MD38 View Drop Down
Top Poster
Top Poster


Lid geworden: 25-Februari-2008
Locatie: Netherlands
Points: 143
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote MD38 Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Onderwerp: Nieuwe CD van Henny Vrienten!
    Geplaatst op: 30-Augustus-2015 om 12:44
Yes, het is zover: de nieuwe CD van Henny Vrienten verschijnt op korte termijn. De CD heet 'Alles is Anders' en verschijnt op 25 september. Bij o.a. Bol is de CD al te reserveren. Ik ben erg benieuwd, jullie ook?


http://www.bol.com/nl/p/alles-is-anders/9200000048086626/
Terug naar boven
Lennon View Drop Down
Top Poster
Top Poster
Avatar

Lid geworden: 09-Oktober-2007
Locatie: Netherlands
Points: 530
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lennon Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Geplaatst op: 30-Augustus-2015 om 23:05
Jaa.. en dat binnen een jaar.. een 2e cd. Erg benieuwd inderdaad
Doe maar net alsof
Terug naar boven
Lennon View Drop Down
Top Poster
Top Poster
Avatar

Lid geworden: 09-Oktober-2007
Locatie: Netherlands
Points: 530
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lennon Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Geplaatst op: 27-September-2015 om 06:38
Dit forum is echt dood helaas.

Nieuwe Vrienten uit, toer.. en geen een reactie

Jammer....maar keiharde realiteit.
Doe maar net alsof
Terug naar boven
MD38 View Drop Down
Top Poster
Top Poster


Lid geworden: 25-Februari-2008
Locatie: Netherlands
Points: 143
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MD38 Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Geplaatst op: 27-September-2015 om 20:07
Inderdaad wel erg jammer ja. Misschien moeten we dan toch via Facebook op de hoogte blijven. maar ik moet zeggen dat ik dit forum wel erg fijn vind. Dus andere Doe Maar fans / liefhebbers: laat van je horen en laat dit prachtige platform niet verloren gaan!
Nog altijd DOE MAAR!!!
Terug naar boven
Ane Sybesma View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Lid geworden: 01-Maart-2003
Locatie: Netherlands
Points: 337
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ane Sybesma Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Geplaatst op: 28-September-2015 om 14:44
Ik heb de CD sinds Vrijdag binnen en moet zeggen dat het me veel beter bevalt dan de vorige. Luistert lekker weg!
Terug naar boven
Lennon View Drop Down
Top Poster
Top Poster
Avatar

Lid geworden: 09-Oktober-2007
Locatie: Netherlands
Points: 530
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lennon Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Geplaatst op: 05-Oktober-2015 om 11:43
Hier is mijn recensie zoals gepost op musicmeter.

Het duurde 23 jaar voordat Vrienten na http://www.musicmeter.nl/album/12251 met http://www.musicmeter.nl/album/462595 op de proppen kwam (Klaar, Nacht en aardige jongens niet meegerekend, want was geen solo plaat). Nu is er een 2 album in 9 maanden na En Toch... wat een verassing. Hij verteld dat de tour hem inspiratie heeft gegeven. Wat ontzettend mooi. Zeker op de leeftijd waar hij is beland... (inmiddels 67 jaar jong) en hij is alweer bezig met een 3 album! Wow.. en dan ook nog een project met George Kooymans en Boudewijn de Groot. Nee gelukkig zijn we voorlopig nog niet af van (wat mij betreft) de beste liedjesschrijver van Nederland

1.Een Ander Hart (4:52)
Meteen bij de 1e track wordt het duidelijk dat dit geen plaat is geworden gevuld met overblijvers van de En toch sessies.. Henny heeft inspiratie! Mooi nummer, met zeer mooie instrumentatie.

2.Zo Was Het, Zo Is Het (4:25)
Een mooi lied over het leven: Bij geluk hoort pijn en zo is het. Het nummer doet me terug denken aan de Mijn hart slaapt nooit cd. Dat komt aan het mooie einde, Op het moment dat Henny zijn stem verheft en lekker zeikerig gaat zingen, geniet ik des te meer. Mooi nummer!

3.Hier Is het Goed (3:58)
De 1e single van het album, en voor mij het minste nummer van de plaat. Mooi dat dit nummer nu wordt ingezet om geld in te zamelen voor de grote toestroom vluchtelingen. Dat Henny het 1 jaar terug al schreef maakt niet uit, Recenter kan een tekst niet klinken. Waarom het nummer me niet zo aanspreekt kan ik niet zeggen, maar het refrein is denk ik te makkelijk. De toevoeging van Typhoon doet me ook niks. Rare single keuze als je t mij zou vragen.

4.Meer Moet Dat Niet Zijn (4:59)
Wat mij betreft is dit nummer een van de hoogtepunten. Sterke melodie, mooie tekst, hoe simpel kan het leven zijn?
Uiteraard neigt dit nummer enorm naar Doe Maar door het reggae achtige ritme gitaartje (bespeeld door Jan Hendriks!) Daarom ligt dit waarschijnlijk ook gewoon lekker in 't gehoor. Wederom is de zang van Henny hier echt heel mooi. Deze manier van zingen vind ik echt het mooist! Meer moet het niet zijn, lekker glaasje wijn rijmt Henny simpel aan het eind van dit lied. Maar hij komt er mee weg, want het is zo heerlijk Vrienten... erg lekker nummer!

5.Spelen Met Vuur (4:20)
Dit nummer hoorde ik vorig jaar in januari tijden de tournee voor En toch voor 't eerst. Een typische Vrienten tekst, ondeugend, grappig en leuk autobiografisch. Leuk nummer geworden, ook als studio versie. Ook een mooie liefdesverklaring aan zijn vriend Ernst Jansz. Ik vind het mooi. Wat zal Jansz trots zijn op dit nummer.
En nu ben ik iets ouder, wat dikker en grijs. Maar van binnen een jongen, en ik word maar niet wijs en dat is juist zo fijn, want dat maakt Vrienten zo boeiend!

6.Zelfs de Wind (4:32)
Qua sfeer past dit nummer net zo goed op En toch... Als Henny zachter gaat zingen wordt zijn stem breekbaarder. Het blijft mooi, maar is niet echt mijn favoriete manier van zingen. De tekst is wel weer erg mooi. Je ziet het mooie meisje gewoon langs fietsen! Knap gedaan, erg mooi lied.
Leuk dat Polle Vrienten en Meke Vrienten ook meedoen. Met Xander erbij op bas is dit een aardige familie aangelegenheid geworden. Het nummer doet me overigens ook denken aan De bruid van het album http://www.musicmeter.nl/album/134343 (waarschijnlijk is de opbouw enigszins gelijk)

7.Twente of Drenthe (4:58)
Een opzwepend ritme neemt ons mee naar het Oosten van het land. Weer zo'n lekkere track! Dit had de 1e single moeten zijn wat mij betreft. Je zou vermoeden dat Daniël Lohues hier nog bij betrokken zou zijn (ook als je 't nummer hoort) maar niks is minder waar.. hij heeft er niks mee te maken. Wel wordt hij bedankt met de mededeling dat hij Henny op het goede pad heeft gezet. Dus de inspiratie van Lohuis is er in ieder geval wel.
Wat een heerlijke beat zeg! Het einde is weer erg grappig. Vrienten die allerlei woorden eindigent op een O probeert te zingen met het dialect... Almeloooooo... ik moet er hartelijk om lachen! Top nummer

8.Vrij (4:14)
Terug naar een dromerig nummer. Het lijkt een nummer over zijn eigen bestaan, en hij verklaart nogmaals de liefde en vooral trouw aan zijn vrouw. Mooi.

9.Alles Is Anders (3:42)
Een lied over ouder worden. Een zeer trieste tekst over vergankelijkheid. Maar zo enorm mooi geschreven. Wat een kunstenaar is de man toch. Je voelt gewoon echt medelijden met de persoon die Henny bezingt in dit nummer.

10.Er Is Meer (4:55)
Een intro met een lekker basloopje. De rustige nummers worden op een gezonde manier afgewisseld met up tempo nummers. Dat is prettig, want dat houdt het album boeiend. Wederom een erg mooie tekst. Een onverslaanbare Henny is te horen in dit nummer.. Er is meer van mij dan jij vernietigen kan erg interessant nummer

11.Nooit Meer Naar Brabant (2:59)
Het nummer waar ik een beetje huiverig voor was. Dat komt door de aanwezigheid van dhr Meeuwis. Die hoor ik niet zo graag. Het is een CCC inc. achtig nummer. Een serieus Country nummer van Nederlandse bodem. De inzet van Meeuwis wordt echter zo grappig gebracht in dit nummer, dat zijn aanwezigheid ook een stuk leuker is. Het nummer is gewoon gezellig en valt gelukkig reuze mee. Gelukkig maar.

12.Het Gaat Niet Beter Worden (4:40)
In dit nummer horen we Paul Santos weer even aan het eind. Life can be so sweet to you zingt Henny in het Engels. Ik snap de zin wel, maar niet waarom ie nou perse in het Engels moet? Zou de inspiratie hier dan echt even niet aanwezig zijn geweest? Het is een lekker feel good nummer, maar dat zinnetje verpest het echt een beetje voor me. De tekst leert je relativeren: Geniet nou maar, het gaat gewoon niet beter worden... Een goed advies. Dat zinnetje wordt 'm dan maar vergeven.

13.Even Niet Bewegen (3:20)
Een mooi en lief liedeslied. Niets meer en niets minder. Als een nummer instrumentaal wat minder boeit, zijn de teksten vaak sterk genoeg om het nummer toch nog mooi te maken en te redden.

14.Bandje in de Wolken (6:40)
Een grappige song over de tijd na het leven. Henny is van plan te gaan musiceren met alle grootheden die hij bewondert. Echter niet als zanger, want die zijn er al genoeg, maar bassen wil hij wel. Wat zal dat een feest zijn zeg!

Conclusie: 14 nieuwe nummers die samen een zeer sfeervol album maken. Knap, gezien het zijn 2e album in een jaar is, en de voorganger was ook al sterk. Vrienten bewijst hier echt aan de top van de Nederlandse muziek te horen. Begleid door een keur aan zeer goede muzikanten heeft Vrienten weer een heel leuk bandje samen gesteld. Tja, je zegt ook geen nee tegen een artiest van zijn kaliber. Leuke is dat hij veel jong talent ook een kans geeft (in dit geval vooral familie) maar bij de vorige was dat MyBaby nog. Deze band doet daar echt niet voor onder.
Ben zeer benieuwd hoe dit live klinkt, ik zal het gaan zien in Utrecht op 26-11.

4 uit 5 sterren voor dit mooie werkstuk.. Henny was een held, is een held, en zal dat altijd blijven!
Doe maar net alsof
Terug naar boven
MD38 View Drop Down
Top Poster
Top Poster


Lid geworden: 25-Februari-2008
Locatie: Netherlands
Points: 143
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MD38 Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Geplaatst op: 06-Oktober-2015 om 15:33
Goede recensie! Wat leuk dat je dit hier post! Ik ben ook erg te spreken over de nieuwe plaat. Heerlijk. En nu lekker luisteren naar Vrienten op Radio2!

Nog altijd DOE MAAR!!!
Terug naar boven
MD38 View Drop Down
Top Poster
Top Poster


Lid geworden: 25-Februari-2008
Locatie: Netherlands
Points: 143
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MD38 Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Geplaatst op: 06-Oktober-2015 om 15:37
Lennon, kun jij trouwens audio van de radio omzetten naar mp3? Nu op Radio2 maar volgens mij afgelopen week ook al een keer op Radio 2 een leuk interview met Vrienten en liedjes. Zou het gaaf vinden om dat als mp3 in bezit te hebben. Wil je me dat even laten weten? Bedankt. Marcel
Nog altijd DOE MAAR!!!
Terug naar boven
Ane Sybesma View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Lid geworden: 01-Maart-2003
Locatie: Netherlands
Points: 337
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ane Sybesma Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Geplaatst op: 06-Oktober-2015 om 16:47
Originally posted by MD38 MD38 schreef:

Lennon, kun jij trouwens audio van de radio omzetten naar mp3? Nu op Radio2 maar volgens mij afgelopen week ook al een keer op Radio 2 een leuk interview met Vrienten en liedjes. Zou het gaaf vinden om dat als mp3 in bezit te hebben. Wil je me dat even laten weten? Bedankt. Marcel


Marcel, meestal is de link na wat speurwerk wel te vinden.

Als jij aangeeft om welke uitzending het gaat en waar ik die terug kan luisteren op de site wil ik wel even voor je kijken.
Terug naar boven
Lennon View Drop Down
Top Poster
Top Poster
Avatar

Lid geworden: 09-Oktober-2007
Locatie: Netherlands
Points: 530
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lennon Quote  BeantwoordenReply Direct Link To This Post Geplaatst op: 06-Oktober-2015 om 19:47
Dank voor de leuke reactie.
Omzetten weet ik niet , maar heb ook wel interesse in een mp3 hiervan.

Ik woon vlakbij Utrecht cs. Wist alleen niet dat vrienten vanmiddag daar zou spelen met radio 2. Was wel wat ziek van moet ik bekennen. Maar goed, kan niet alles hebben.

Doe maar net alsof
Terug naar boven
 Beantwoorden Beantwoorden Pagina  123>

Spring naar Forum Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.